Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
22
Utorak 05.02.2013.
14:02
Radio 021 A
U novosadskoj knjižari "Prometej" trenutno se održava izložba "Ni koledž, ni tamnica", koja predstavlja Zavod za prinudno vaspitanje omladine u Smederevskoj Palanci kao pozitivnu, obrazovnu ustanovu, upozorava Antifašistička akcija Novog Sada. Prema njihovim rečima, ovaj logor, koji je u to vreme nazivan "malom Banjicom", bio je mesto patnje i silom nametane fašističke indoktrinacije mladih.
Utorak 05.02.2013.14:12
Ovo je promocija danasnjih ljoticevaca.IZDAJNIKA sopstvenog naroda radi svojih licnih interesa.Srbijom vlada duh ljotica.
Utorak 05.02.2013.14:46
Kako rekoh vec: Ko je podelio Srbiju na 3 dela i 3 naroda? Ko je poklonio Kosovo siptarima, ko je crtao granice, ko je radio za Staljina i internacionalu, ko je streljao posle rata po Srbiji? Tzv. antifasisti, goreg fasizma od antifasizma nema.
Utorak 05.02.2013.15:22
Je li ti nije brat fasista Hitler poklonijo siptarima Kosovo 1943? Malo vama budalama bio jedan Jasenovac. Idite vi s vasom bracom Ustasama u Berlin po nalog. Meni ne treba ni fasizam niti komunisticka diktatura.
Utorak 05.02.2013.15:40
Alo, budale imaju recnik primitivaca, vidim da si komunista u srzi. tvoj roditelj broz je zabranio prognanim Srbima da se vrate na Kosovo, odvlacio je iz gladne Srbije dobra enveru hodzi, ustase ste vi spasli poraza 1945. i dali im drzavu. Ja ne opravdavam niciju saradnju sa hitlerovim ili staljinovim okupatorima nego borbu protiv komunista - unutrasnjih neprijatelja
Utorak 05.02.2013.15:53
Ja sigurno nisam komunista, ne vidim gde ti vidis da jesam. Ali daleko sam i od fasista. I ne razumem sto se vama propustaju komentari koji su u celoj evropi zabranjeni.
Utorak 05.02.2013.17:33
Prvo, ne znate uopste sta je fasizam i sta znaci rec fasista. Nisam ni Ljoticevac ni komunista ali objektivno gledajuci, po Evropskim zakonima svako ko se zalaze za cepanje svoje drzave, ko se javno stavlja protiv svih znamenja i simbola svog naroda i drzave i svako ko saradjuje sa okupatorom bio to Hitler ili Staljin podleze zakonima kao izdajnik, ne znam sta sam rekao drugacije.
Utorak 05.02.2013.16:46
Ko je sa Nacistima saradjivao? ko je javio svojim gazdama da je Beograd ociscen od Jevreja? Ko je proganjao svoj Narod? Ja stvarno neznam jeste li jeli bunike ili sta.
Utorak 05.02.2013.16:49
Situacija je vrlo kompleksna,ocigledno je jedino da su to radili antisrbi.Izgleda da patriota nije bilo kao sto ih nema ni danas.
Utorak 05.02.2013.17:45
Situacija je vise nego kompleksna: ako gledamo jos objektivnije ispada da su svi saradjivali sa nekim okupatorom i neprijateljem: Ljotic sa Nemcima, Draza sa Amerima i Englezima i komunisti sa Staljinom. Opet, Draza je verovao u staro saveznistvo i kralja, Ljotic da drzi kakvu - takvu Srpsku vlast i da je jedini bedem protiv nadiranja ustasa, balija i ostalih koji bi se krvi napili Srbiji, o komunistima ne zelim da komentarisem
Utorak 05.02.2013.14:42
A sta da se cini sa izdajnicima i unutrasnjim neprijateljima, Staljinovim petokolonasima kada rat u zemlji besni i kada je okupator tu? Eto rezultata njihovih sada: podelili Srbiju, predali je siptarima i ostalima, rusili crkve, otimali imanja, streljali stotine hiljada... Bolest se leci u zacetku
Utorak 05.02.2013.15:15
Ljotic je jedan od najvecih izdajnika Srpskog roda.Nema razlike izmedju njega i ustasa,oboje su bili svabski du*elizci.Sram bilo sve Srbe koji ga podrzavaju.
Utorak 05.02.2013.15:31
Bila je posle rata jos jedna skola za "prevaspitavanje" ... radila je po istom principu .... zvala se "Goli otok"...! Drugi rezim - drugi program - isti stil "skolovanja" ..!
Utorak 05.02.2013.18:51
Braćo Srbi, još ne videh narod koji sebi želi toliko zla koliko mi sami. Brozovska indoktrinacija nas i posle 'smrti' komunizma trza ko struja žablji batak. Svaka naša nesreca ima bar po jedno slovo. Neko pomene Lj od Ljotica i svi ljuti. D od Draze i svi drobe. N od Nedica i svi nariču. Oprostite mi ako grešim, ali nisam primetio nikoga da iznese jedan pregled ljotićevih (ne)dela pa da ih prodiskutujemo bez jatagana. Imao sam prilike dosta da pročitam i čujem o Ljotiću, u vidu svedočanstava, i nalazim da je on neuporedivo manje oštetio Srpski narod od Tita a i od Draže. Čitajući komentare članaka o Titu, izgleda mi da se najmanje ljutimo, drečimo i naričemo na one koji su nas najvise tepali
Utorak 05.02.2013.19:02
Šta stoji iza organizatora gore, to ne znam ali sam siguran da ne treba da budemo brzi da osudimo sebe, bar pre nego odbacimo emocije. Ja sam protiv ljoticevske ideologije ali realno njena osnova nije fašistička, on je nju razvijao mnogo pre nego što su nacisti došli u Srbiju. Drugo, fašizam je ideologija koja je po svojoj suštini upravo najbliskija komunizmu. Protiv njega i dan danas uglavnom nemamo ništa protiv ali skačemo mehanički na Smrt fašizmu ...Trece, spominjemo Kragujevac. Jeste tačno da su Ljotićevci saradjivali sa Nemcima. Ali da nisu, mnogo vise Srba bi bilo pobijeno. Pogodite ko je jedini uspevao da izvuce Srbe sa streljanja - bas oni. A zbog koga i cega su Srbi tamo dovodjeni?
Utorak 05.02.2013.19:05
Zbog koga, nek svako odgovori za sebe. Zbog cega, ja bih rekao uglavnom zbog kolonija najvecih prijatelja Josipa Broza i Karadjordjevica - Engleza. A vi probajte da ne zamerite starom Kodzi.
Utorak 05.02.2013.19:42
Tvojim se komentarima jednostavno divim, mada se ne slazem da Ljoticevci nisu imali velikog udela u hapsenju Jevreja i Srba koji su bili protiv okupatora.
Utorak 05.02.2013.20:36
Hvala na komplimentu ali u mojim komentarima nema velike mudrosti. Jos uvek imam volje da citam i uglavnom prenosim procitano. Sto se Ljoticevaca tice, ne kazem da oni nisu imali udela u hapsenju Srba, Jevreja a i Cigana. Medjutim, opet nekako obrnusmo istorijsku logiku. Po svemu sudeci gerilci zbog kojih su ti Srbi hapseni su prilicno glorifikovani medju Srbima bez suvisle osnove. Mislim da njih treba da glorifikuju Englezi a Srbi da prozru. A upravo da nije bilo tih Engleza, nacista ne bi usao u Srbiju i tada bismo sacuvali sve nase Jevreje i Cigane i naravno Srbe. To sto je radio Ljotic je za nas bilo neophodno jer da je to radio Nemac, Hrvat ili Siptar, nas danas uglavnom ne bi bilo.
Utorak 05.02.2013.20:41
A da nije bilo Ljoticevaca verovatno bi. To je bilo resenje 'Evo ja cu da sprovedem raciju', pa pustaj da se bega gde se ukaze rupa. Znali su to Nemci i zato su beogradske racije sprovodili njihovi vojnici. Dakle, lako je bilo momku od 20 godiina da uzme pusku i ode u hajduke kad zbegova bilo nije. Zene, deca i starci su ostajali u gradovima, nezasticeni uz proglas 100 za 1. E tu je bilo jako tesko biti heroj. Veliki pozdrav!
Utorak 05.02.2013.20:48
P.S. Oni su se borili i protiv cetnika i protiv partizana. Partizani su po ustavu Kraljevine YU bili teroristicke jedinice pa to i nije bila neka velika hrabrost ali jurisanje na JVuO je bila direktna kontra jugoslovenskom monarhistickom poretku kojim su upravljali Englezi, bas kao i nasom nesrecom. Da li su Ljoticevci bili fasisti? Oni se kao jedinice jesu stavili u sluzbu Nemcima za ono za sta su bili ubedjeni da predstavlja srpski interes ali oni sami nisu imali ni jedan konc logor sto je bilo svojstveno i Nemcima, i Italijanima i ustasama, kao i svim ostalim fasistima. Dakle, i dalje smatram da treba da budemo malo sporiji na osudi onih Srba koji nikada nisu imali priliku da se brane.
Utorak 05.02.2013.18:55
Невероватно је колико је Срба још увек у забуни после оволиких година. Имамо 1000 покрета, 1000 вођа, 1000 различитих активиста итд. То само код нас Срба. И кад је било добро није. Један је за Недића, други за Љотића, трећи за Косту Пећанца а једини који се ту никада није истицао што се тиче власти је Ђенерал Дража. Све остале смрадине, издајници и покондирене тикве у исти кош са комуњарама стављам. Логоре сте имали за Србе, уцењивали, шуровали са Немцима и комуњарама, срамота! Читати, сазнати и схватити уопште колико је ту фракција било је Сизифов посао. Невереватно је колико и дан данас подсећамо на те прошле ликове. И данас подељени на неке нове Љотићевце, Недиће и црвене! СРАМОТА СРБИНЕ!
Utorak 05.02.2013.18:57
Како је то Дража оштетио Србе? Сигурно није као ова два квислинга а понајмање се не може поредити са ћопавим гадом. А да се делимо то није тајна. Делили се и Немањићи пре колико векова а не данас. Јеб.. те Србине јадни!
Sreda 06.02.2013.18:23
По броју минуса бих рекао да Србија никада неће изаћи из мрака, а ни не треба. Вама треба ћопава смрадина или неки други аустроугарски говнар да бисте се довели у ред. Багро издајничка!

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)